2 Ocak 2013 Çarşamba

Sebzeli Noodle

Artık Çin mutfağına da el attım :) Bir tür yumurtalı erişte olan noodle pişirilmesi çok kolay ancak çok lezzetli bir malzeme. Etli, tavuklu ya da sebzeli pişirilebilir. Ben bu sefer sebzeli pişirdim. Bu tarifi yıllar önce büyük alışveriş merkezlerinde ayak üstü Çin lokantalarından birinde tatmış ve kendi kendime uydurmuş, ardından bir kaç araştırma ile bu haline getirmiştim.
Malzemeler:
- Yarım paket noodle
- Bir paket mantar
- 2-3 dal taze soğan
- 3 tane ince havuç
- Bir iki dal kadar brokoli
- Yarım çay bardağı soya sosu
- 2 tepeleme çay kaşığı toz zencefil

Nasıl Yapılıyor?
Önce mantarları yıkayıp ayıklıyoruz. Kabuklarını soyup istediğimiz gibi doğrayarak sirkeli suya atıyoruz. Onlar bizi beklerken taze soğanları ve havuçları incecik ve uzun uzun doğruyoruz. Evinizde varsa bu sebzelere kabak ve turp da ekleyebilirsiniz. Sebzelerimizi hazırladıktan sonra eriştemizi kaynar su içine koyuyoruz. Noodle makarna gibi haşlanmıyor. Sadece kaynar suda yumuşatılıyor. Onlar yumuşarken bir wok tavaya zeytin yağı koyup havuçları atıyoruz. Harlı ateşte biraz çevirdikten sonra minik minik dallara ayırdığımız brokoliyi ve bu ikisinin kavrulmasına yakın taze soğanı atıyoruz ve tahta kaşıkla karıştırarak pişiriyoruz. Sebzeler yumuşayınca mantarları da katıyoruz ve harlı ateşte kavurmaya devam ediyoruz. Mantarlar suyunu salınca içine soya sosumuzu ve zencefili koyuyoruz. Bir iki çevirip suda yumuşamış olan eriştemizi de işin içine katarak halen harlı olan ateşte sık sık karıştırarak 5 dakika kadar pişiriyoruz. Hiç bir aşamada tuz eklemiyoruz. Soya sosu zaten bol tuzlu bir malzeme. Bir de tuz katarsanız muhtemelen yiyemezsiniz.
Nefis sebzeli noodle hazır. Afiyet olsun :)