14 Temmuz 2012 Cumartesi

Lalanga

Hafta sonu kahvaltıları için mükemmel bir seçim. Hem hafif hem lezzetli.

MALZEMELERİ
2 yumurta
1 bardak su
2 yemek kaşığı yoğurt
2,5 bardak un
1 çay kaşığı karbonat
1 tutam tuz

NASIL YAPILIYOR?
Çukur ve büyük bir kasede yumurta ve yoğurdu çırpıyoruz. Üzerine 1 bardak su ekleyip iyice karıştırdıktan sonra tuzu, karbonatı ve yavaş yavaş unu katıyoruz. Hazırladığımız karışımın kıvamı çok sıvı olmamalı ama çok koyu da olmamalı. Yaklaşık kek hamuru kıvamında akışkan bir karışım olmalı. Bu arada derin bir kızartma tavasında bol sıvı yağı iyice kızdırıyoruz. Sonra hazırladığımız karışımı yemek kaşığı ile kızgın yağa küçük lokmalar oluşturacak şekilde döküyoruz. Altın rengine dönen lalangaları kağıt havlu serilmiş leğene alıp karışım bitene kadar lokma lokma pişiriyoruz. İlk denemelerde şekilleri lokmadan çok aliene benzese de çok önemli değil. Bir sürü kolu bacağı olan yumuşacık pufidik pufidik lokmalar :) reçel, bal, kaymak gibi tatlılar ya da peynir gibi tuzlularla servis edebilirsiniz. Afiyet olsun :)

1 yorum:

  1. Biz buna dinazor bisküvisi diyorduk :) Çünkü kocaman oluyorlardı ve de acayip şekilli...

    YanıtlaSil