18 Aralık 2011 Pazar

Karidesli Makarna




Denizden babam çıksa yerim!

En azından yemeyi düşünürüm :) Karides pişirlmesi en kolay deniz ürünlerinden biri. Bence en lezzetliler sıralamasında ilk onda yer alır. Yemeğin adına bakmayın toplamda yarım saat içinde sofrada olabilecek kadar basit bir yemek. Biz ailecek bayılarak yiyoruz :) Tarifine gelince...

MALZEMELER
1paket dondurulmuş karides
3 domates
1 orta boy soğan
1 orta boy havuç
Tuz, karabiber

1 paket çubuk makarna
1,5 - 2 litre su
1 tavuk bulyon

NASIL YAPILIYOR?
Karidesleri çözünmesini beklemeden bir tel süzgeçe alıp sudan geçiriyoruz. Kaynayan suyun içine atıp 5-6 dakika kadar haşlıyoruz. Ayrı bir tavada soğanı ve küçük küçük doğradığımız havuçları zeytinyağı eşliğinde hafifçe kavuruyoruz. Bu aşamada yeşil biber de kullanmanızı tavsiye edebilirim. Bizde yoktu o yüzden kullanmadım. Karidesler de tavadaki yerlerini aldıktan sonra üzerine rendelediğimiz ya da zevkimize göre küp küp doğradığımız domatesleri ve tuzunu katıyoruz. Karidesler yaklaşık 15 dakika içinde pişiyor. Domateslerin suyunu çekene kadar ara sıra karıştırıyoruz. Siz yine de karideslerin ara sıra tadına bakıp pişme durumunu kontrol edin. 
Bütün bunlar olurken bir yandan da çubuk makarnaları klasik yollarla haşlıyoruz. Ama ben haşlarken suyuna 1 bulyon da atıyorum. Makarna pişince tencerede sıvı yağla karıştırıp hazırlamış olduğumuz karidesle birlikte servis ediyoruz. Gerçekten afiyet olacak garanti ederim :)


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder