26 Aralık 2011 Pazartesi

Körili Tavuk ve Pilav





Sevgili ablam Özlem'den öğrendiğim muhteşem tarif :)
Bu akşam yine şenlik vardı sofrada. Karı koca en sevdiğimiz yemeklerden birini pişirdim. Üstelik yine toplam yarım saat içinde sofrada olan çok basit ama çok da lezzetli bir yemek. Köri daha çok Hindistan'da kullanılan bir baharatmış. Ben de kendisiyle tanışalı çok uzun zaman olmadı ama tavuk pişiriyorsanız mutlaka kullanmanızı öneririm. Kullandığınız miktara göre harika bir sarı renk de veriyor beyaz ete. Oldukça yoğun bir aroması olduğu için ölçüyü kaçırmamaya dikkat etmek gerek yine de ;)

MALZEMELERİ
1 bütün kemiksiz göğüs eti (Göğüs etine biraz derisiz kalça da karıştırabilirsiniz)
Birer adet biber, havuç, kabak (Aslında evde hangi sebze varsa ondan ya da hiçbiri)
Yarım paket kadar krema
1-2 dolu çay kaşığıyla köri ya da 1 çorba kaşığı kadar köri sosu
tuz, karabiber

NASIL PİŞİRİLİYOR?
Öncelikle tavuk etlerini küp küp doğruyoruz. Bu aşamada eşime teşekkürü borç bilirim :) tavuklar pişerken suyunu salmayacak yani küçülmeyecek. Bu nedenle çok iri doğramayın. Sonra sebzeleri de dilediğimiz şekilde doğruyoruz. Bu akşam bizde sadece biber vardı. eğer havuç kullanacaksanız 5-6 dakika kadar buharda bişirirseniz daha iyi olur. Sebzeler ve tavuklar hazır olunca bir derin yapışmaz tavada biraz  zeytinyağı ile biberleri hafif öldürüyoruz. Tava iyice kızgınken ve ocağın altı iyice açıkken tavukları da atıp sürekli karıştırarak etleri pişiriyoruz. Ocak çok harlı olduğunda etler suyunu salmadan pişiyor ve daha sulu, lezzetli ve yumuşak oluyor. Etler yenebilecek kadar pişecek ama kızarmayacak. Bu duruma geldiğinde yarım paket kadar kremayı üzerine döküyoruz. Köriyi ya da köri sosunu ekliyoruz. Eğer sebzemiz varsa ve buharda pişirmişsek bu aşamada tavaya girecek. Buharda pişirmediysek biberlerle birlikte öldürülecek :) Herşey tavada yerini aldıktan sonra kreması hafif koyulaşana kadar yaklaşık 2-3 dakika pişirip pilavla birlikte servis ediyoruz.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder