19 Aralık 2011 Pazartesi

Portakallı Kereviz




Kerevizi sevmem diyenler çok şey kaçırıyor bence. Bugünkü yemekte portakallı kereviz vardı. Pişirilmesi çok basit ama yemeye doyamayacağınız muhteşem bir zeytinyağlı :) Pişmesiyle birlikte ortalama 30 dakikanızı alacak.

MALZEMELERİ
1 kg kereviz
1 orta boy soğan
2 orta boy havuç
3-4 adet portakal
2 silme tatlı kaşığı toz şeker
Tuz

NASIL YAPILIYOR?
Öncelikle kerevizlerin kabuklarını soyup küp küp doğruyoruz. Bu aşamada kararmaması için limonlu suya atabilirsiniz. Kereviz saplarındaki taze yapraklardan da bir miktarını ayıklayıp yıkadıktan sonra maydonozdan irice doğruyoruz.  Soğanımızı küp küp ve havuçlarımızı halka halka doğruyoruz. Soğan ve havucu düdüklüde zeytinyağı ile hafif öldürüyoruz. (Sebze yemekleri pişirilirken çok kavurmamaya dikkat ederseniz daha lezzetli olur.) Üzerine kerevizleri de katıp bir iki defa karıştırıyoruz. Portakalların suyunu sıkıyoruz. Yemeğimize su yerine bu portakal suyunu katacağız. Miktarı kerevizlerin üzerine gelecek şekilde ayarlayabilirsiniz. Doğradığımız yaprakları da yemeğimize katıyoruz. Tuzunu ve şekerini de koyuyoruz. Zeytinyağlı yemeklerin en önemli malzemesi şeker. Düdüklünün kapağını kapatıp buhar çıkışından sonra 15 ya da iyice pişmiş isterseniz 20 dakika pişiriyoruz. Ve afiyetle yiyoruz. 

Kereviz bu tarifle pişirildiğinde gerçekten tadına doyum olmuyor :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder